René Ameling

webontwerp & ontwikkeling


grafisch ontwerp


branding

Deze site is geoptimaliseerd voor portretmodus.

branding & grafisch ontwerp

Branding is even kort gezegd een merk neerzetten. Dit gaat verder dan alleen een mooi logo en een goede website
Branding draait in de kern om imago (wat u naar buiten uitstraalt) en identiteit (wat u bent). Het heeft raakvlakken met ontwerp, marketing, communicatie en zelfs personeel.

Ik kan u in dit proces begeleiden en adviseren, of het nu gaat om het neerzetten van een nieuw merk of herpositionering van een bestaand merk.

Grafisch ontwerp omvat alles wat te maken heeft met beeldtaal zoals logo ontwerp, menukaarten, jaarrapporten, flyers, verpakkingen, visitekaartjes, boekcovers en ga zo maar verder. Voor al deze zaken kunt u ook bij mij terecht.

Hieronder een aantal voorbeeldcases.

Mexx

De opdracht was om het merk Mexx volledig te rebranden. Hierbij werden de merkwaarden en identiteit onder de loep gelegd en verder uitgewerkt in een brand activation plan.

Na een succesvolle lancering moest gekeken worden naar de mogelijkheden het merk sterker te maken door het verkennen van brand stretching strategie├źn. Hieruit is een tweede lijn ontstaan, U by Mexx.

Bekijk de merkwijzers, adviesrapporten en visuele ontwerpen hier.

zieikdatgoed

De opdracht was om voor een fictieve keten van opticiens te verkennen of een webshop zou bijdragen aan de versterking van het merk en zo ja, in welke vorm deze geïmplementeerd zou moeten worden.
Er moest een nieuwe website en logo worden ontworpen.

Door middel van SWOT-, trend- en concurrentieanalyses wordt deze situatie bekeken.

Bekijk de adviesrapporten en visuele ontwerpen hier